Rüzgâr gibi geçti (1939) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.2 IMDB Puanı 193 Görüntülenme

Rüzgâr gibi geçti (1939) izle

Oyuncular:

Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell
Scarlett O'Hara (Vivien Leigh), bir İrlandalıdır ve Tara adlı çiftlikte yaşamaktadır. 12 Meşeler Çiftliği'nin varisi Ashley Wilkes'e (Leslie Howard) aşık olduğunu düşünmektedir. Ancak, Ashley'nin kuzeni Melanie (Olivia de Havilland) ile evlenme kararı aldığını öğrenir.

Scarlett, Ashley'nin evinde Rhett Butler (Clark Gable) ile tanışır. Ashley ve Melanie'nin evlenmesine engel olamayan Scarlett, çevresindeki erkeklerden biriyle hızlı bir evlilik yapar. Bu sırada Kuzey-Güney Savaşı başlar. Melanie ve Scarlett'in kocası savaşa gider. Scarlett'in kocası savaşta hayatını kaybeder.

Savaş, Güney'in koşullarını zorlaştırır. Scarlett annesini kaybeder ve babası delirmiştir. Melanie ve Scarlett Tara'da birlikte yaşamaya başlarlar. Ashley'den haber alınamamaktadır. Savaş sona erer ve Ashley geri döner. Scarlett, Tara'nın vergilerini ödeyemez ve kızkardeşinin nişanlısıyla evlenerek çiftliği kurtarır. Ancak Scarlett'in yeni özgürleşmiş fakir zenciler tarafından saldırıya uğraması üzerine Rhett, Ashley ve karısı intikam almaya giderler. Scarlett'in ikinci kocası da çatışmada hayatını kaybeder.

Scarlett'in Ashley'e olan takıntısı devam etmektedir. Ancak, üçüncü evliliğini Rhett Butler ile yapar. Bir kız çocukları olur. Rhett, Ashley'i kıskanmaktadır. Bir gün kızını alır ve Londra'ya gider. Ancak kızın annesini özlemesi nedeniyle üç ay sonra geri dönerler. Bu sırada Scarlett dördü

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Gone with the Wind

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?