Zafer Yolları (1957) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.4 IMDB Puanı 80 Görüntülenme

Zafer Yolları (1957) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Kirk Douglas, Ralph Meeker, Adolphe Menjou
Stanley Kubrick'in yönettiği "Paths Of Glory", İtalyan senarist/yazar Humphrey Cobb'un aynı adlı romanından uyarlanan bir savaş filmidir. Film, Fransız askerlerinin Almanlarla olan savaşları sırasında psikolojik durumlarını ve Fransa tarafını yöneten generallerin taktiklerini ve disiplin anlayışlarını anlatmaktadır.

George Broulard, bir Fransız generalidir ve askerlerine Ant Tepesi'ni işgal etme emri verir. Ancak Fransız askerlerinin Almanların gücü karşısında geri çekilmeleriyle durum kötüleşir. General Mireau, askerlerin geri çekilmelerini korkaklık olarak değerlendirir ve cezalandırmak amacıyla ateş emri verir. Ancak bu emir reddedilir ve General, askerlerin cezalandırılması için 100 askerin infaz edilmesi kararı alır.

Albay Dax, askerlerin psikolojisini anlayan ve anlayış gösteren tek kişidir. Ancak yetkisi yeterli olmadığı için emre karşı çıkamaz. Bununla birlikte, Dax durumu askeri mahkemeye taşır. Mahkeme öncesinde yapılan toplantıda infaz kararı 3 askere düşürülse de Dax, askerlerin hayatını korumak için mücadele eder. Ancak mahkemede askerlere yöneltilen suçlamalar, onları korkaklıkla suçlar ve üç asker infaz edilir. Dax, askerlerin hayatını kurtarmak için sessiz kalmaz.

Filmde Kirk Douglas, Adolphe Menjou, Ralph Meeker, Richard Anderson, Timothy Carey ve Stanley Kubrick'in eski eşi Christiane Kubrick gibi oyuncular yer almaktadır. hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Paths of Glory

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?