Superman: Doomsday izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.9 IMDB Puanı 70 Görüntülenme

Superman: Doomsday izle

Oyuncular:

Adam Baldwin, Anne Heche, James Marsters
Death of Superman adlı çizgi roman, 4 milyondan fazla satış yaparak bu sektörde ayrı bir öneme sahiptir ve hala en çok satan çizgi roman olarak kabul edilmektedir. 1993 yılında yayınlanan Superman #75 ile Superman'in ölümü medya tarafından büyük bir haber olarak yansıtıldı. Superman #75'in kapak resmindeki pelerine takılan kazık, bir sembol haline geldi. 15 yaşındayken bu haberi okuduğumda içimde bir sıkıntı hissettiğimi asla unutamam.

Hikâyede, Superman Doomsday adlı bir yaratıkla savaşıyor ve sonunda "ölümüne dövüş" tabiri gerçek oluyor çünkü hem Doomsday hem de Superman ölüyor. Sanatsal açıdan, oldukça artistik karelerin yer aldığı söylenebilir. Bunlardan ilki Superman #75'in kapak resmi, diğeri de Superman'in ölü bedenine sarılmış ağlayan Lois Lane'i gösteren bir kare.

Ölüm hikâyesinden sonra "Funeral for a Friend" (Bir Dostun Cenazesi) yayınlandı ve ardından "Reign of the Supermen" (Superman'lerin Saltanatı) takip etti. Bazılarına göre, bu seri gelmiş geçmiş en iyi Superman hikâyesi olmasının yanı sıra ucuz bir pazarlama stratejisiydi. Hangi tarafın haklı olduğu önemli değil çünkü bu hikâyenin yayınlandığı zamanda çizgi romanların eskisi kadar satmadığı bir dönemde ilgi çektiği ve insanları çizgi roman almaya teşvik ettiği açıktır. En iyi olduğu tartışılabilir, ancak en sansasyonel olduğu konusunda kimsenin itiraz edemeyeceği bir hikâye olan bu hikaye

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Superman: Doomsday

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?