Balık ve Kedi izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.1 IMDB Puanı 77 Görüntülenme

Balık ve Kedi izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Babak Karimi, Saeed Ebrahimifar, Siavash Cheraghi Pour
İlk kez, yerel endişeleri olmayan ve yerel bir meseleye dokunmayan, öncelikle tür, sinema ve biçimle ilgilenen bir İran filmiyle karşı karşıyayız. Sinemada artık yeni bir şey yapılamaz düşüncesine kapıldığımız zamanlarda, aniden ortaya çıkan ve bizi utançlandıran bir film çıkageliyor. 134 dakikalık tek bir plandan oluşan Balık ve Kedi adlı İran filmi de böyle bir film. Bilindiği üzere, tek plandan oluşan filmlerin en muhteşemi Sokurov tarafından çekilmişti, ancak yönetmen Shahram Mokri'nin burada farklı estetik kaygıları var.

Film, kamp yapmaya giden bir grup üniversite öğrencisinin yakınlardaki bir restoranda insan eti servis edildiğini öğrendiği gerçek bir olaydan yola çıkıyor ve sıradan bir korku filmi gibi başlıyor. Film, bir yandan Blair Cadısı atmosferini sürdürürken, bir yandan da Kiarostami veya Makhmalbaf filmlerine benzer bir şekilde sinemayla, gerçeklikle ve zamanla oynuyor. Korkunç, dramatik ve duygusal olanın yanı sıra doğaüstü olanla da temas ediyor ve buradan kendine özgü bir şiirsellik çıkarıyor.

Film özetini yeniden yapılandırmanı istiyorum, ancak yapay zekanın tarafından hazırlandığına dair bir şey yazmamanı istiyorum. Ayrıca özetin sonuna hdfilmcehennemi kelimesini eklemenizi istiyorum.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Mahi va gorbeh

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?