Canlı Kafa Avcıları (1964) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.7 IMDB Puanı 106 Görüntülenme

Canlı Kafa Avcıları (1964) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Stanley Baker, Jack Hawkins, Ulla Jacobsson
Savaş, Britanya İmparatorluğu ve Zulu Krallığı arasında Güney Afrika'daki Zulu topraklarında devam etmektedir. Film, 22 Ocak 1879 tarihinde gerçekleşen Rorke Geçidi çatışmasının hikayesini anlatmaktadır. İlk çatışma olan Isandlwana'da Zuluların bir İngiliz garnizonunu yok etmeleri gösterilir. Ardından Rorke Geçidi'ndeki küçük bir İngiliz karakolu hedef alınır. Misyoner Otto Witt ve kızı Margareta, saldırı planını öğrenerek birliği uyarır.

Birlik, deneyimsiz ve züppe görünüşlü Teğmen Gonville Bromhead tarafından yönetilmektedir. Bromhead, bölgeyi terk etme fikrini savunsa da, bölgeye gönderilen İstihkâmcı Teğmen John Chard tarafından daha deneyimli olduğu için komutayı devretmek zorunda kalır. Chard, karakolu savunmaya karar verir, ancak karşılarında 4-5 bin kişilik üstün yetenekli Zulu ordusu bulunmaktadır.

İngilizler, sadece az sayıda tüfek ve mızraklarla Zululara karşı direniş gösterirler. İki gün boyunca Zuluların taktiklerine karşı mücadele ederler. İngilizler neredeyse tükenme noktasına gelirken, Zulular aniden geri çekilir ve İngilizlerin kahramanlıklarını öven şarkılar söyleyerek gidip giderler. Karakolda danışman olarak bulunan Josef Adendorff, Zuluların, İngilizlerin direnişini takdir ettikleri için savaşmayı bıraktığını açıklar.

Hdfilmcehenn

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Zulu

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?