Ölüm Kararı (1948) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.9 IMDB Puanı 63 Görüntülenme

Ölüm Kararı (1948) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

James Stewart, John Dall, Farley Granger
1948'de çıkan "Rope" adlı film, Alfred Hitchcock'un yönetmenliğini üstlendiği bir gerilim filmidir. Film, Patrick Hamilton'un oyunundan uyarlanmıştır. James Stewart'ın başrolünde olduğu yapımda John Dall, Farley Granger ve Joan Chandler da yer almaktadır. "Rope", tek bir mekanda geçen bir hikayeyi anlatarak Nietzsche ve Freud gibi düşünürlerin felsefesine göndermeler yapmaktadır.

Brandon ve Philip adlı iki genç adam, cinayet hakkındaki farklı düşüncelerini eyleme dökmeye karar verdikten sonra arkadaşları David'i öldürürler. İkili, dünyaya faydası olmayan insanların öldürülebileceği ve sadece asil ruhlu insanların cinayet işleyebileceği fikrini savunur. Arkadaşlarının cesedini bir sandığın içinde saklarlar.

Cinayetten birkaç saat sonra evde parti düzenleyen Brandon ve Philip, yiyecek ve içecekleri cesedin bulunduğu sandığın üzerine yerleştirirler ve diğer arkadaşlarını davet ederler. Ancak herkes David'in gelmesini beklemektedir ve Philip'in tedirginliği artar.

Brandon ise daha soğukkanlıdır ve durumu ustaca idare etmeye çalışır. Ancak partiye katılan Rupert, zeki biri olarak ikiliyle çatışmaya girer.

Hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Rope

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?