Oz Büyücüsü (1939) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 144 Görüntülenme

Oz Büyücüsü (1939) izle

Oyuncular:

Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger
L. Frank Baum'un "The Wonderful Wizard Of Oz" adlı romanından uyarlanan "The Wizard Of Oz" (Oz Büyücüsü) adlı sinema filmi, 1939 yılında vizyona girmiştir. Victor Fleming, Richard Thorpe, Mervyn LeRoy ve King Vidor'un yönettiği film, iki dalda Oscar ödülü kazanmış ve dört dalda aday gösterilmiştir. Film, mesajlarıyla herkesin kalbine dokunan bir yapıya sahiptir. Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Billie Burke, Bert Lahr ve Jack Haley gibi oyuncular da yer almaktadır.

Dorothy, halası ve halasının kocasıyla birlikte mütevazı bir yaşam sürmektedir. Komşuları, köpeği Toto yüzünden rahatsız olunca, köpeği alıkoymakla tehdit ederler. Bunun üzerine Dorothy, Toto ile birlikte uzaklara gitmeye karar verir. Bir kasırgada Doğu Cadısı ile tanışır ve onu öldürür. Bu sayede bir nevi kahraman ilan edilir. İyilik perisi, Dorothy'ye sihirli pabuçları saklamasını ve Oz Ülkesi'ne gidip büyücüyü bulmasını söyler. Dorothy, Toto ile birlikte Oz Büyücüsü'nün yaşadığı yere doğru yol alırken, yolculuğu sırasında yeni arkadaşlar edinir.

İlk arkadaşı, bir teneke robot olan korkuluktur. Robot, Oz Büyücüsü'ne gitmeye karar verdiğini duyunca, uzun zamandır sahip olmak istediği bir "kalp"e kavuşabileceği bir fırsat olduğunu düşünür ve Dorothy ve Toto'ya katılır. Robot, Toto ve Dorothy, Oz Büyücüsü'nün merkezine doğru ilerlerken, sam

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    The Wizard of Oz

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?