Üç Renk: Kırmızı (1994) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.1 IMDB Puanı 71 Görüntülenme

Üç Renk: Kırmızı (1994) izle

Oyuncular:

Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant, Frédérique Feder
Üçlemenin son filmi olan Üç Renk: Kırmızı, diğer filmlere kıyasla daha çok katmanlı öykülere sahiptir. Film, Cenevre'de geçmektedir ve doğrusal bir anlatımı vardır.

Filmin başında, Valentine adında bir üniversite öğrencisi ile uzakta olan erkek arkadaşı arasında bir telefon konuşması yer alır. Valentine, emekli bir yargıç olan Joseph Kern ile tanışır ve onunla arkadaşlık kurar. Ancak, Valentine, yaşadığı bir trajik olay sonrasında bir dizi tesadüfün onu takip ettiğini fark eder.

Diğer bir öykü ise Valentine'nin komşusu olan hukuk öğrencisi Auguste'nin yaşadıklarını konu alır. Auguste, kız arkadaşı Karin'in ihanetine uğramıştır.

Filmde, bireyler arasındaki ilişkiler incelenirken, dostluk ve ihanet temaları ele alınır. Yönetmen, duyguların doğru şekilde iletilmediği telefon konuşmalarını sıkça kullanır. Ayrıca, insanların birbirlerini anlamalarına engel olan faktörler ele alınır. Pencerelerin ardında olan insanların hayatlarına duyulan merak, bir yerden kaçarken başka bir yere yaklaşma çabası filmde önemli bir rol oynar.

Film boyunca, telefon sinyalleri, lokanta sahneleri, otomobil sahneleri ve reklam panolarında kırmızı renk sıkça kullanılır. Kırmızı, aynı zamanda insanları birbirine bağlayan sevgiyi simgelediği için filmde baskın bir renktir.

hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Trois couleurs: Rouge

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?