Malcolm X (1992) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.7 IMDB Puanı 119 Görüntülenme

Malcolm X (1992) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Denzel Washington, Angela Bassett, Delroy Lindo
Malcolm X, Amerikan tarihinin en önemli insan hakları savunucularından biri olarak öne çıkan ve siyahi liderler arasında saygınlığı olan bir isimdir. Spike Lee'nin yönetmenliğinde beyazperdeye uyarlanan film, Denzel Washington'un etkileyici oyunculuğuyla Malcolm X'in hayatını anlatmaktadır. Bu biyografik yapım, sıradan bir hikayeden ziyade bir insanın devrim yaparak kendini gerçekleştirmesi şeklinde, farklı dönemlere ayrılarak anlatılmaktadır.

Malcolm, babasının Ku Klux Klan tarafından öldürülmesiyle umutsuz ve zor bir çocukluk dönemi geçirir. Bir süre sonra hayatı, hedonist bir hırsıza dönüşür. Ancak hapiste geçirdiği süre boyunca İslam öğretisiyle tanışır ve kendini yeniden keşfeder. Katıldığı İslam topluluğunda kendini bulur ve yükselmeye başlar. Hapisten çıktıktan sonra Malcolm, toplumsal adaletsizliğe başkaldırarak kendisini tüm suçluların sesi olarak görür.

Bu film, Malcolm X'in hayatını anlatırken onun dönemsel dönüşümlerini ve kendini bulma sürecini aktarmaktadır. Yapay zekanın etkisiyle oluşturulan bu özgünleştirilmiş özet, filmi Türkçe olarak paragrafsız bir biçimde yeniden yapılandırmaktadır. hdfilmcehennemi kelimesi ise bu filmle ilgili daha fazla bilgi için kullanılabilir.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Malcolm X

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?