Frida izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.3 IMDB Puanı 122 Görüntülenme

Frida izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush
Frida, 19 yaşında geçirdiği otobüs kazasıyla hayatı değişen bir genç kadındır. Kazada vücudundaki kırık kemikler ve yabancı metallerle yaşamaya başlar. Ancak Frida, özgüveni sayesinde bu durumu kabullenir ve gerçek hayallerini gerçekleştirmek için istekli bir şekilde yaşamaya devam eder.

Uzun süre yürüyemeyen Frida, babasının destekleriyle resim yapmaya başlar. Alçılarının üzerine resim yaparak hissettiklerini ifade eder. Zamanla ayağa kalkabilen Frida, resim hocası Diego Rivera ile tanışır. Başta ilgisiz davranan Diego, Frida'nın resimlerini görünce ona olan ilgisi değişir ve Frida'ya hak ettiği değeri verir. İki sanatçı evlenir ve mutlu bir evlilikleri olur.

Ancak Diego'nun kadınlara olan zaafı yüzünden evlilikleri çatlaklarla dolu hale gelir. Frida, Diego'nun bağlılığını yitirdiğini düşünerek ayrı yaşamaya başlar. Frida'nın tabloları ise dünya çapında ün kazanır. Ancak 19 yaşındayken geçirdiği kazanın bıraktığı hastalık, Frida'yı işlevlerini yerine getiremeyecek kadar hasta eder. Omurgasından rahatsızlanan Frida, tablolarında kaybettiği bebeğini ve sağ bacağını ekler.

2002 yapımı "Frida" filmi, Salma Hayek'e 'en iyi kadın oyuncu' dalında Oscar adaylığı getirirken, 'en iyi makyaj' ve 'en iyi müzik' dalında da Oscar ödülü kazanmıştır.

hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Frida

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?