Frost/Nixon izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.7 IMDB Puanı 72 Görüntülenme

Frost/Nixon izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon
"Frost / Nixon", Altın Küre ödüllerinde En İyi Dram Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu (Frank Langella), En İyi Senaryo ve En İyi Özgün Müzik dallarında aday gösterildi. Ayrıca, Amerika Oyuncular Derneği tarafından En İyi Oyuncu Kadrosu ve En İyi Erkek Oyuncu (Frank Langella) kategorilerinde de aday gösterildi.

Richard Nixon, Cumhuriyetçi Parti'nin ardından gelen tüm Amerika Birleşik Devletleri Başkanları üzerinde derin bir etki bırakmıştı, bunlar Ronald Reagan, George H.W. Bush ve George W. Bush'tur.

Film, senaryosunu "The Queen" ve "The Last King of Scotland" filmlerinden tanıdığımız Peter Morgan'ın yazdığı ve Richard Nixon'ı Frank Langella'nın, David Frost'u ise Michael Sheen'in canlandırdığı bir yapımdır. Frank Langella daha önce aynı rolü Morgan'ın yazdığı tiyatro oyununda oynayarak Tiyatro Oscar'ı Tony ödülünü kazanmıştı. Michael Sheen de aynı tiyatro oyununda David Frost'u başarıyla canlandırmıştı.

Nixon, Amerika Birleşik Devletleri'nde iki dönem Başkan Yardımcılığı ve iki dönem Başkanlık yapmıştır. Ancak Nixon, rakip parti Demokratların gizlice dinlediği ortaya çıkan Watergate skandalıyla istifa etmek zorunda kalmıştır.

1952 seçimlerinde Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Nixon, 1956 seçimlerinde yeniden Başkan Yardımcısı seçilmiştir. 1960 seçimlerinde Kennedy'ye karşı kaybeden Nixon, 1968 ve 1972 seçimlerinde Başkan olarak seçilmiştir.

Hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Frost/Nixon

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?