Kuzey yamacı izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.4 IMDB Puanı 60 Görüntülenme

Kuzey yamacı izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Benno Fürmann, Florian Lukas, Johanna Wokalek
Almanya'da 1936 yazında geçen bir hikayede, çocukluk arkadaşları Toni ve Andi, Eiger Dağı'nın kuzey tarafı olarak bilinen zorlu bölgeyi keşfetmek istemektedir. Bu dağ henüz fethedilmemiştir ve ikili, toplumun takdirini kazanmanın yanı sıra Olimpiyat altın madalyası da kazanmak istemektedir.

Toni ve Andi, kuzey yamaçlarına hazırlıklar yaparken, Toni'nin aşık olduğu Luise ile karşılaşırlar. Luise, gazeteci olan Nazi muhabiri Arau ile birlikte, Toni ve Andi'nin denemelerini haber yapmak için buraya gelmiştir. Luise, hem Toni'ye hem de Arau'ya karşı çekim hissetmektedir. Toni, Avusturyalı Willy ve Endi ile tanışacakları kuzey yamacına, umutsuzluk içinde Andi ile birlikte tırmanmaya başlar.

Başlangıçta her şey yolunda gitmektedir ve dağcılar hızla ilerlemektedir. Eiger'ın yamaçlarındaki Grand Hotel'in terasında bulunan seyirciler, uluslararası basın ve Luise'nin sonunda Toni için tek erkek olduğunu anladığı anı heyecanla teleskoplarından izlemektedir.

Ancak dağcılar için durum kontrolden çıkar: Hava değişir ve Willy yaralanır. Birden, dağ kazanmaya başlar gibi görünür. Ve kuzey tarafında hayatta kalmak için dramatik bir mücadele başlarken, Luise de sevdiği adamı kurtarmak için yola çıkar. Zamanla ve doğanın güçleriyle yarış başlamıştır.

Hdfilmcehennemi

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Nordwand

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?