Atalarımızın Bayrakları izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.1 IMDB Puanı 78 Görüntülenme

Atalarımızın Bayrakları izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Ryan Phillippe, Barry Pepper, Joseph Cross
Iwo Jima, Japon garnizonunun bulunduğu ıssız bir ada olup, Kara kumsalları ve cehennemi mağaralarıyla ünlüdür. Pasifik Savaşı'nın yoğun çatışmalarının başladığı günlerde, beş deniz piyadesi ve bir donanma sıhhiyecisi, Suribachi Dağı'na Amerikan bayrağını dikmek için görevlendirilir. Bu olayın fotoğrafı, savaşın akıllardan silinmeyen anılarından biri haline gelir.

Bu fotoğraftaki adamlar için bayrağı dikmek, yorucu bir savaşın içinde küçük bir formalite gibi görünse de, evlerinde bekleyenler için bu adamların işbirliği ve fedakarlıkları kahramanlık örneğidir. Bu görüntü, umudu tükenmek üzere olan Amerikan halkının yorgunluğunu taşır. Annelere, oğullarının geri döneceğine inanmaları için umut verirken, kaybettikleri oğullarının yasını tutanlara da bir amaç sunar.

Hayatta kalan "Bayrak Dikenler" fotoğrafın uyandırdığı duyguları vurgulamak için savaştan çekilip Amerika'ya geri dönerler. Burada, gerçek kahramanlara yakın olmak için bir araya gelen ve savaş masraflarını karşılamak için yardım toplayan insanlara hizmet etmeye devam ederler.

Ancak sadece üç kişi sağ olarak geri döner: Donanma Sıhhiyecisi John "Doc" Bradley, göz önünde olmaktan kaçınan kızılderili Ira Hayes ve silahını ateşlemekten kaçınan ulak Rene Gagnon. Bu üç Bayrak Diken, savaş çabasını

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Flags of Our Fathers

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?