İhtiyar Delikanlı izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
5.8 IMDB Puanı 38 Görüntülenme

İhtiyar Delikanlı izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Samuel L. Jackson
Oldboy, Park Chan-wook'un 2003 yapımı kült filmi olan aynı adlı bir Amerikan versiyonudur. Orijinal film ise aynı adı taşıyan Japon mangasına dayanmaktadır. Bu mangadan uyarlanan bir Hint filmi olan Zinda (2006) de bulunmaktadır. Spike Lee tarafından yönetilen ve Mark Protosevich tarafından yazılan bu film, eleştirmenler ve izleyiciler arasında karışık eleştiriler almış ve Lee'nin kariyerindeki kötü filmlerden biri olarak nitelendirilerek gişede başarısız olmuştur.

Filmin hikayesi, Joe adındaki bir adamın, bir barda sarhoş olduğu bir gece sarı şemsiyeli bir kadın görmesiyle başlar ve bilincini kaybeder. Uyandığında ise izole bir otel odasında tutsak olduğunu fark eder. Esir edenler tarafından sadece temel hijyen malzemeleri ve yavan Çin yemekleri sağlanmaktadır. Televizyondan karısının öldürüldüğünü öğrendikten sonra intikam planlarını yapmaya başlar. 2013 yılında bir alanda kutu içerisinde uyuşturulmuş vaziyette para ve bir cep telefonuyla uyandığında ise hikaye ilerler.

Film, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Rotten Tomatoes sitesine göre, 126 yoruma dayanarak %44'lük bir beğenme oranına sahip. Genel olarak, Lee'nin orijinal filmin etkileyici mirasını geçemediği ve yeni bir şeyler eklemekte başarısız olduğu düşünülmektedir. Metacritic sitesinde ise 41 yorumdan oluşan bir puanlama sonucunda 100 üzerinden 49 puan aldı. Oldboy, ilk beş günde 850.000 dolar hasılat elde et

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Oldboy

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?