Syngué sabour, pierre de patience izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.1 IMDB Puanı 45 Görüntülenme

Syngué sabour, pierre de patience izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Golshifteh Farahani, Hamid Djavadan, Hassina Burgan
Yazar ve yönetmen Atiq Rahimi'nin yeni filmi, Afganistan'ın Oscar adayı olan "Yeryüzü ve Küller"den sekiz yıl sonra sinemaya dönüşünü müjdeliyor. Film, Rahimi'nin çok satan romanından uyarlanmış ve Afganistan ya da savaşla yerle bir olmuş herhangi bir ülkede geçiyor. Hikaye, otuzlu yaşlarında güzel bir kadının, yıkık dökük bir odada felçli kocasına bakmasıyla başlıyor.

Kadın, bir gün sessiz kocasına tek yönlü bir itirafta bulunmaya karar verir ve çocukluğunu, sıkıntılarını, hayal kırıklıklarını, yalnızlığını, hayallerini ve isteklerini anlatmaya başlar. Kocası sessizce dinlerken, kadının itirafları onu mutsuzluktan, acıdan ve eziyetten koruyan bir "sabır taşı" haline gelir. Ancak kadın, gerçek benliğini daha sonra tanışacağı genç bir askerde bulur.

Atiq Rahimi, "Sabır Taşı"nı, 2005 yılında kocası tarafından öldürülen Afgan kadın şair Nadya Encuman anısına yazmıştır. Rahimi, Afgan kadınlarının ezilen ve kurban olan olarak tanımlandığı sıkıcı söylemlerden bıkmış ve Afganistan'a gittiğinde son derece güçlü ve dirençli kadınlarla tanışmıştır.

Hdfilmcehennemi.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Syngué sabour, pierre de patience

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?