Koku: Bir Katilin Hikâyesi izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.5 IMDB Puanı 151 Görüntülenme

Koku: Bir Katilin Hikâyesi izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman
Paris'in kalabalık şehir meydanında, parfüm yapımcısı Jean-Baptiste Grenouille'nin hüküm giymesini izlemek için toplanmış olan halk, adamın kalenin balkonunda asılması için tezahürat etmeye başlar.

Hikaye 22 yıl öncesine, Paris'e dayanır. Grenouille'in annesi, balık pazarının olduğu mahallede, yılın en sıcak gününde doğum yapar. Annesi, istenmeyen çocuğunu saklamaya çalışsa da, yeni doğan bebeğin çıkardığı gürültü sayesinde çevreden gelenler onu annesinin gazabından kurtarır. Çocuk yaşama tutunurken, annesi çocuğunu öldürmeye çalıştığı için idam edilir.

Grenouille, ilk yıllarını Madame Gaillard'ın yetimhanesinde geçirir. Diğer çocuklar onun farklılığının farkındadır. Altı yaşına geldiğinde, henüz konuşamasa da, inanılmaz bir koku yeteneği gelişmeye başlar.

13 yaşında, Grenouille 10 frank karşılığında Grimal adında birine satılır. Grimal, bir deri işleme atölyesi işletmektedir. Hayat şartları zorlu ve pis kokulu olsa da, Grenouille bu ortamda hayatta kalarak genç bir adam olur.

Paris'e ilk gittiğinde, genç adam hiç tanımadığı yabancı kokuları keşfeder. Bu kokular, onu hayal edemeyeceği bir dünyaya sürükler. İstemeden de olsa, bir genç kadının ölümüne sebep olur.

[Özetin sonunda "hdfilmcehennemi" kelimesi yer alacak.]

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Perfume: The Story of a Murderer

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?