Özgürlüğün bedeli (1996) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
7.1 IMDB Puanı 146 Görüntülenme

Özgürlüğün bedeli (1996) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Liam Neeson, Aidan Quinn, Julia Roberts
İrlanda'nın bağımsızlık savaşındaki tartışmalı figürlerden biri olan Michael Collins, İngiltere'nin uzun süredir yönettiği İrlanda'da önemli bir direniş lideri olarak ortaya çıkar. 1916 Dublin Posta Binası kuşatmasından kurtulan tek isyancı lider olan Eamon De Valera ise aslen İrlanda kökenli bir Amerikan vatandaşıdır. De Valera'nın destekçileri genellikle hapse girmiştir.

Michael Collins hapisten çıktığında isyan hareketine yeni fikirler getirerek harekete yeni bir yaklaşım gerektiğini fark eder. İrlandalı Gönüllüler adlı bir hareketi başlatmak için dava arkadaşı Harry Boland ile birlikte çalışmaya başlar. Collins, terörist saldırılar, gerilla savaşı ve casusluk operasyonlarıyla üçlü bir strateji izleyerek İngiliz hükümetini köşeye sıkıştırır.

Sonuç olarak Cumhuriyetçi Hareket doğar ve Collins İrlanda'nın özgürlüğünü isteyenler arasında bir kahraman haline gelir. Ancak De Valera, Collins'le aynı görüşleri paylaşmadığı için kendi etkinliğini artırmak için mücadele başlatır. Collins, Boland'ın sevgilisine aşık olur ve birden fazla cepheyle mücadele etmek zorunda kalır.

Olaylar İngiliz hükümetinin İrlanda'ya sınırlı bir özerklik verme konusunda ikna olmasıyla sonuçlanır. Görüşmeler sırasında Collins ve De Valera arasındaki güç oyunu artar. Collins sonunda şiddeti dışlayan bir yönteme razı olur çünkü ona göre, mevcut şartlarla im

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Michael Collins

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?